tisdag 21 december 2010

Axels favoritsoppa!

Kycklingsoppa med pastaskruvar och majs!

2 st. kycklingfiléer
½ purjolök
1 msk rapsolja
1 tsk curry
1 msk tomatpuré
6 dl vatten
3 dl passerade tomater
2,5 dl matlagningsgrädde (eller Oatly iMat för mjölkfritt alternativ)
2 st hönsbuljongtärningar (eller jag köper ekologisk kycklingbuljong)
3 dl fullkornspastaskruvar
2 dl frysta majskorn (jag kör med burkmajs för det fanns billigt nu)
1 tsk torkad basilika.

Gör så här:
1. Skär kycklingfiléerna i bitar.
2. Strimla och skär purjolöken.
3. Bryn kyckling och purjolök i oljan. Kycklingen behöver bara få färg, inte genomstekas.
4. Tillsätt curry och tomatpuré och låt steka med någon minut.
Häll sedan på vatten, passerade tomater och matlagningsgrädde. Smula ner hönsbuljongen och låt soppan koka upp.
5. Häll i pastaskruvarna och låt koka i 15 minuter tills pastan är mjuk. Tillsätt sedan majsen.
6. Smaka av med salt och peppar och garnera med basilika.

Enkelt och MUMS!!=)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Älskar era kommentarer! Tusen tack för att just DU lämnar en! ♥