fredag 13 april 2012

Färsbiffar med rostade rödbetor och smakrik potatispuré!

Gjorde supergod middag igår. Hittade ett recept i en tidning. Reklam för en ny smaksatt creme fraiche från Arla, Gourmet creme fraiche rostad vitlök & timjan. Såg inte alltför avancerat ut så vi testade.
Här kommer receptet:

600g. kalv- eller lammfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg
1 finriven vitlöksklyfta
100 g tärnad fetaost
1/2 dl hackad persilja

500g rödbetor
1/2 tsk salt

800g mjölig potatis
2 dl Arla Köket creme fraiche gourmet rostad vitlök&timjan

Blanda färs, salt, peppar, vitlök och ägg. (Här tog jag ur till ett par biffar åt barnen som inte gillar fetaost och det gröna...) Ha i fetaosten och persiljan. Forma till biffar och stek dem.
Sätt på ugnen på 225 gr. Skala och skär rödbetorna i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form och blanda med olja och salt. Rosta i mitten av ugnen ca 25 min.
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och pressa eller stöt potatisen. Blanda ner creme fraichen och vispa till luftigt mos.
Servera färsbiffarna med rödbetorna och potatispurén.
Enkelt och gott!




Kan också ätas så här, "torr biff" med kokt potatis och en klick gräddfil...

Finaste killen! ♥

2 kommentarer:

  1. Åh va gött de där såg ut! Mums! Tack för receptet, skall prövas nästa vecka!
    Kram K

    SvaraRadera
  2. Alltså, nu längtar jag efter barnen!!!!

    SvaraRadera

Älskar era kommentarer! Tusen tack för att just DU lämnar en! ♥