lördag 16 februari 2013

Varm smörgåstårta!

För några veckor sedan gjorde jag denna klassiker. Känns bara såååå åtti! :-)
När Magnus sedan fick välja vad vi skulle bjuda på på hans "kalas" så blev det detta...
...mest för att det är smidigt skulle jag tro...;-)


Varm smörgåstårta:
1 hönökaka
4 kokta ägg
en liten burk mimosasallad
fint skuren rödlök

Fyllning:
2 paket bacon, stek och finhacka.
½ finhackad purjolök
5 dl lätt cremefraiche
en skvätt matlagningsgrädde, kanske 1 dl.
salt och peppar
Låt puttra en liten stund och ha sedan i 3 msk hackad dill.

En tomat skuren i skivor och ost skivor att ha på toppen.

1. Ha på lite av baconfyllningen under första hönökakan, blir för torrt annars.
2. Lägg på första hönökakan och ha på en slev fyllning.
3. Lägg på nästa hönökaka och lägg på mimosan, de skivade äggen och rödlök
4. Lägg på nästa hönökaka och en slev eller två med fyllning. (Gör detta två gånger om du har mycket fyllning över)
5. Lägg sedan på nästa hönökaka, en slev fyllning, den skivade tomaten och ostskivor som avslutning på toppen och runt om.
6. In i ugnen i 220 grader, ca 20-25 min.

Gott för oss vuxna i denna familj...barnen nja inte riktigt, blev pannkaka istället. :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Älskar era kommentarer! Tusen tack för att just DU lämnar en! ♥