söndag 18 juli 2010

Söndagkväll...

...och jag sitter och funderar över veckan som gått.
Karlstadsresan var toppen!
Vi åkte tisdag morgon i hopp om att lillstumpan skulle sova förmiddag i bilen.
-Tji fick vi! Hon sov en timme, resten av resan var hon vaken... Men, det gick hyfsat bra. Mormor satt bredvid henne och underhöll intensivt...=)
Första anhalt var IKEA, alltid lika spännande, alltid nyheter att spana in för en som har en bit att åka till IKEA... Blev en liten nota för en gångs skull. ;) (blir säkert ett till IKEA-stopp under semestern)
Sedan bar det av in till stan för att checka in på hotellet.
-Oooops! Litet rum, instoppat 4 sängar (kallades familjerum...) varmt så in i norden, ingen aircondition... -Kanske det blir bättre till kvällen, tänkte vi.
Axel och mormor tog bilen till mariebergskogen för att leka av sig lite.
Ellen och jag hade andra behov, SHOPPINGBEGÄR!!! =)
Så när hon tog sig en tupplur, sprang jag runt och letade febrilt efter något nytt att hänga på mig under den kommande dansbandsveckan. -Suck! Mitt i rean, rörigt i alla butiker, inte så mycket nyheter...ja det blev inte så mycket men tror jag kan klä mig någon dag kanske...;)
Axel och mormor slöt upp för en middag innan jag och barnen gick tillbaka till hotellet, mormor fick pyttelite egen tid i affärerna. (Kom tillbaka till hotellet tomhänt!!!??? Hur går det till, undrar jag??!??!?!?)
Hur som helst tillbaka på hotellet och det var urvarmt på rummet!
Ringde ner till receptionen och undrade om det verkligen inte fanns någon aircon?
-Nej, men det finns fläktar här nere att låna, bara att komma och hämta! sa den vänliga stämman i andra änden.
Jag: -*suckade högt* Vet du, jag är själv med två barn och ska lägga den lilla nu...finns det någon möjlighet att "nån" kan komma upp med den?
En sekunds tystnad i andra änden...-Nja...kanske jag kan komma upp med den då, tvekade hon. Och jag nappade direkt: -Åååå! Vad gulligt, verkligen supersnällt! Tack tack!
Hon som inte direkt sagt att hon kunde sa: -Kommer strax då! =)
Sov som stockar från kl 21 till 06.20 då lillstumpan vaknade! Hur bra som helst hade vi sovit(alla utom mormor, men hon sover juh inte hemma heller så det var juh inge ovanligt...) så jag bokade ivrigt en till natt direkt! =)
Onsdagen gick i shoppingens tecken med lek- och solpauser för vissa.
Släckte lampan kl 20 för att lillstumpan skulle somna, somnade själv vid 21.
Kl 22 hördes ett illa läte, ett larm? eller vad var det? Irriterad över att NÅGOT skulle väcka de sovande barnen väste jag till mor som också satte sig upp i sängen: -Vad är det som låter?
-Vet inte, kanske är det brandlarmet?
Hon kollade ut genom fönstret och såg brandbilar och polisbilar. Måste vi gå ut? frågade vi varandra...! -Hur gör dom andra, kolla ut i korridoren du.
-Dom springer ut! sa jag ganska lugnt till mamma.
-Vi tar varsitt barn och springer!
Ellen i bara en linnesbody och Axel i kort-pjamas. Lyckades i alla fall få med ett litet påslakan ur Ellens säng.
Ut i korridoren och mot trapporna. Vi bodde på 3:e våningen och jag kände hur paniken kom smygandes när vi kom ut i trapphuset och det luktade rök...!
Vi sprang ner någon trappa och det tog stopp, massor av folk och kön rörde sig inte, paniken steg men lyckades hålla mig lugn. Barnen var helcoola! De halvsov nästan hela tiden.
Kön rörde sig igen och äntligen ut i entrén och hänvisades till parkeringen mitt emot.
Där stod vi, halvklädda. Lugnade ner oss och sa till varandra, tur att vi var två. Så vi kunde bära varsitt barn. Ellen sov till och med där på parkeringen i min famn. Axel klagade lite på att han frös, hade tyvärr inget jag kunde ta av mig och ge honom istället. Stod nämligen där i endast trosor och en t-shirt ut och in... Mamma var lite bättre klädd i alla fall, hade lyckats få på sig både kjol, linne OCH bh?!!
En äldre koreansk dam, tecknade åt mig att sätta mig, hon hade ordnat med ett A4 papper på en sten-stolpe så jag fick sitta utan att bli kall. Gulligt.
Mamma och Axel satt 2 meter bort.
Det kom en dam och satte sig emellan. Fingrade nervöst i handväskan. Tog upp ett paket marlboro och jag hör mors stämma: -DU! Du har väl inte tänkt tända den där här?! -Barnen tål det faktiskt inte, då får du gå någon annanstans!
Damen: -Ööö...nej...det är nerverna... sa hon å tassade försiktigt bort.
Mamma och Axel flyttade närmare.
En halvtimme senare fick vi gå in igen. Det var "bara" en överhettad riskokare el vattenkokare som någon i en koreansk grupp hade glömt av. Vilket blev en enorm rökutveckling. Varav utrymning av hotellet.
Proppfullt i foajén, endast hissarna upp till rummen. Tryckte mig lite längre fram, la på "lessna - trötta blicken" och blev genast framsläppt, en stor snäll tysk man vinkade fram oss med barnen.
Väl på hotellrummet la vi ner barnen och de somnade om på en sekund! Helt otroligt! De sov som stockar! =) Värre var det med oss, mig å mamma, funderade vad som kunde hänt... Vad som hade hänt (vi visste ju inte riktigt)... händer det igen?... osv...
Sov urdåligt någon timme innan Ellen vaknade och det var morgon för henne 05.20.
Bestämde oss för att åka hem under förmiddagen. Checkade ut och ja, så klart fick de veta våra åsikter om hur allt gick till kvällen innan. De måste ju få veta, så att de kan bli bättre.
Nu var ju allt lugnt den här gången men det får en att tänka till...

3 kommentarer:

  1. Oj vilken resa... Herregud vilken natt. Men vilken tur att du fick shoppa lite iallafall;-)
    Hoppas att ni får en trevlig dansvecka!!
    Kram K

    SvaraRadera
  2. Jösses! Tur det gick bra! <3

    SvaraRadera
  3. Tro INTE att vi betalade fullt pris för bägge nätterna, dottern är en hård förhandlare.
    Om någon av Maries läsare är i min ålder så vet ni att en dam i min åldern går inte ut utan Bh ens då det brinner :)
    Hur som helst så var det en bra resa och vi fick lära oss att tänka på ett annat sätt typ nästa gång ska vi ha orgainserad kaos på rummet.

    SvaraRadera

Älskar era kommentarer! Tusen tack för att just DU lämnar en! ♥