fredag 1 mars 2013

Smörgåstårta!

Pratade i telefon med en god vän en stund på eftermiddan...
...passade på att göra något mer under tiden...
Smörgåstårta till kvällsmat! :-)
Här kommer vad jag hade i den idag:
24 st skivor formfranska som jag skär av kanterna på.
1 burk mimosasallad(400g)
1,5 dl smått smått hackad skinka
Bredbar leverpastej
1/2 dl gurkmajonäs
Skivad prästost
2 dl grädde
4 msk majonäs
6 kokta ägg
2 dl skalade räkor
Ca 15-20 tunna skivor rökt skinka
Salladsblad
Cocktailtomater
Vindruvor
(Ingredienserna varierar...)

Vispa grädden och blanda i majonäsen.
Lägg ut de första 6 brödskivorna på ett stort fat eller bricka.
Hacka mimosasalladen så att det inte är så stora bitar i. Bred på hälften av mimosan på första lagret och på med hälften av den hackade skinkan.
På nästa 6 brödskivor bred på leverpastej innan man lägger dem på första lagret.
Sedan brer man ut gurkmajonäsen och lägger utan på det prästost i skivor.
Lägg sedan på 6 brödskivor igen. Bred på lite av majonäs-grädden. Resten av mimosan och den hackade skinkan.
På de sista 6 brödskivorna brer man på leverpastej. Lägger på dem längst upp och brer sedan ut majonäs-grädden över hela tårtan, runt om så att det tränger in i alla kanter som sticker ut.
Låt sedan stå å dra i kylen under platsfolie helst under natten men kan man inte vänta så är det inte hela världen...
Sedan dekorerar man med salladsblad runt om. Lägger på skinkskivorna lite fint upp på varje sida.
Skivar äggen och lägger dem som en botten uppe på tårtan.
Strör på räkorna på äggen och sedan kan man dekorera med dillkvistar, citronskivor, gurkskivor, röd och svart rom, tomatskivor, vindruvor...
...eller göra som mej och göra små båtar av cocktailtomater och vindruvor och strö över bara...enkelt! :-)

Ni som känner mig vet varför jag ibland inte kan ta foto innan på en god maträtt...
...idag blev det så, så håll tillgodo med denna kassa bild...



3 kommentarer:

  1. Mmmm tack för receptet! Jag gör alltid samma smörgåstårta men detta blir det nästa gång!

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket den var sååå god!

    SvaraRadera
  3. Nä, ibland (läs: nästan jämt) är man liksom för hungrig för att komma ihåg att ta bilden...:-)
    Idag hade det t ex bara blivit bild på en urdrucken kaffekopp och kaksmulor - inte så mycket att bjussa på i bildväg!

    SvaraRadera

Älskar era kommentarer! Tusen tack för att just DU lämnar en! ♥