Hur som helst här kommer dagens lunch hos oss:
Örtkryddad fisk
400 g torskfilé
2 morötter
en bit purjolök
citronpeppar och salt
2 dl creme fraiche
2 msk hackad persilja (jag kör med den frysta)
2 msk hackad dill (samma här, frysta)
2 msk hackad gräslök (samma här, frysta)
½ tsk dragon
2 dl riven ost
225 grader i 15 min + 15 min
- Skär fisken i skivor.
- Riv morötterna och strimla purjolöken
- Fräs morötter och purjolök i lite olja på svag värme tills purjon fått lite färg och svettas.
- Lägg i grönsaksfräset i en ugnssäker form.
- Lägg fisken över. Och salta och citronpeppra fisken.
- Ställ in formen i varm ugn 15 min
- Rör undertiden ihop creme fraiche, persilja, dill, gräslök och dragon.
- Ta ut fisken och bred över ört-täcket. Strö över riven ost.
- Gratinera i 15 min.
Till Ellen gjorde jag likadant fastän i en form för sig och utan ost å creme fraiche men med Oatly iMat och hon tyckte också att det var super smaskigt! =)
Så snälla ni dela nu med er av vad ni ätit idag så jag får lite inspiration tills imorrn! =)
Morgondagens matlåda: Tag av plasten på nudelpaketet. Lägg nudlarna, kryddorna och lite vatten i en kastrull och koka några minuter. Mums... från moster K
SvaraRadera