Goa "Maria fro fôss" var hit och fikade igår...
...inte varje dag som denna numera "stockholms-brutta" är i byn så vi slog till och bjöd på:
Rabarber- och jordgubbspaj!
Pajdeg:
2 dl vetemjöl
100 g. smör el. margarin
2-3 msk socker
Fyllning:
Rabarber och jordgubbar i bitar, totalt ca 500 g.(eller så att det ser bra ut. =))
1- 1½ dl socker
1 msk potatismjöl
Lägg vetemjöl, smör och socker i en skål och finfördela till en smulig massa.
Lägg i rabarbern och jordgubbarna i pajformen.
Strö över socker och potatismjöl.
Häll över den smuliga pajdegen.
Grädda 25 min. i 225 gr.
Servera med vaniljvisp!
Sååååå gott och sååååå somrigt!
Det är gott med paj :-)
SvaraRaderaBrukar kika in i din blogg då och då för den är så fin! Ganska komiskt att jag också la ut en bild från min rabarber och jordgubbspaj i går ;-)
Underbart! Tack för receptet :) Kram
SvaraRaderaMums, bäst att passa på att göra en sån paj nu när både jorvgubbs o rabarber perioden är!!
SvaraRaderaPuss på dej