måndag 29 augusti 2011

Pöke = Spöke...

Barn under två år ska ju helst inte se på tv. Vi fick nämligen en broschyr på 18 månaders kontrollen på bvc om detta. Behöver jag säga att det liksom va för sent då??
Alltså, Ellen ser inte mycket på tv men när hon vill se är det Pippi som gäller. Filmerna heter Pippi på rymmen, Pippi på de sju haven och de olika korta filmerna 1-5. Nummer 2 har vi inte visat för henne då vi tyckte den var för läskig på Axels tid. Tills för nån vecka sedan då alla filmerna låg i bilen och den enda pippi som fanns inne var just film nummer två. Som innehåller avsnitten "Pippi ordnar en utflykt" och "Pippi får besök av tjuvar". Hon fick se den och hon tyckte inte alls att den var så spännande, vi är sitter ofta bredvid och spolar om det blir hemskt, speciellt om det är en "ny" film.
Om jag säger så här, vi ågrar väl det lite...pytte lite...!
När Pippi ordnar en utflykt så står Pippi längst uppe på en sten/klippa och skrämmer Annika och Tommy med att lossas vara ett monster/odjur och skriker och skränar... Inte så bra....hmmm...
I avsnittet Pippi får besök av tjuvar så går Annika, Tommy och Pippi upp på vinden för att jaga spöken(typ) när Pippi har kalas... Annika och Tommy ser i en spegel hur en vit skepnad(utklädd pippi) dyker upp bakom dom och Annika skriker(typ): -Hjälp ett spöke!! -Mamma! Hjälp!! Ett spöke!!
...inte så bra...hmmm...




Nä, inte så bra... då denna lilla stumpa härmar ALLT! Många "pöken" pratas det om, om dagarna...
...speciellt om det är mörkt någonstans... -Pöke där! säger hon och så skrattar hon högt och tycker att det är skitkul när hon smäller igen dörrn till lilla toan där det är mörkt.  =) Och så springer hon omkring och härmar Annika när hon skriker: -Hjälp! Mamma! Pöke!! och så gapflabb!! ... =) Här leker hon med Pippi och poliserna när dom klättrar på taket. =)

Ja ha, då till min fråga. Har ni eller har ni haft små barn som sett på tv och "återspelar" det??

5 kommentarer:

  1. Nemo pratar ofta om det han sett. "hemulen tittar på växter" "labolina sover" "mamma spöke har hicka" osv. Men han har aldrig blivit rädd.

    SvaraRadera
  2. Du har en utmaning att hamta hos mig... :0)

    Kram

    SvaraRadera
  3. Å,jo! Så precis i tiden att vi förra veckan hade cd 2 av Pippi-boxen igång. Lille e:s koncentration brukar inte vara så uthållig att han orkar se på tv speciellt länge (så jag tänkte inte ens på att han skulle se något av det!). Men tydligen tyckte han att scenen då de morrar och ryter bland grottor och raukar var riktigt spännande och bra. Vi har nämligen haft ett litet rytande (och som tur är skrattande) monster på 1 år och 10 månader efter oss sedan dess! =)

    SvaraRadera
  4. Hej hittade till dig genom Helena A-V. Våran son tittar oxå Pippi, eller tittade mycket på det nu är det " en liten röd traktor" för hela slanten, visst härmar de vissa saker. Din lilla loppa verkar vara en fantasifull tjej och pökerna verkar ju inte skräma henne och det ör ju bra
    // Carita "ItaPita"

    SvaraRadera

Älskar era kommentarer! Tusen tack för att just DU lämnar en! ♥