Idag har vi bakat Gudomliga Kanelhjärtan, MUMS!!!
Här kommer receptet:
1,25 dl socker
200 g smör
ca 4 dl vetemjöl
ca 2 dl marsán vaniljsåspulver (1 paket à 7 portioner)
Till garnering:
1 ägg
2 tsk kanel
2 msk socker
Så här gör du:
Rör socker och smör vitt och fluffigt - krokarna på elvispen funkar fint till det momentet.
Blanda i mjöl och marsánpulver och arbeta ihop till en smidig deg.
Låt vila i kylen ca 30 minuter.
Kavla ut till en platta, ca fyra millimeter tjock.
Ta ut hjärtan med pepparkaksmått.
Pensla med uppvispat ägg
Blanda kanel och socker och doppa kakorna i blandningen.
Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 200 grader i 6-8 minuter.
OBS OBS OBS farligt goda..............
Receptet har jag rivit ur en amelia-jul från förra året, tror det var Ernst som hade bakat dem...=)
Mums va goda de ser ut!! Måste bara prova baka dem till jul, ja för om jag gör dem nu är risken att de är slut inom en vecka;-)!
SvaraRadera(Psst ska du inte vara med på min nya tävling som jag har på bloggen där du kan vinna en superfin tavla!!;-))
Puss på dej
Hej!
SvaraRaderaKramar till dig gumman. Hur kan det bli sådär?
Ja, säkert nåt kvinnligt.Känner igen.....
Tur som sagt var att pappa och mamma finns.
Och gud va gott, nytt recept idag igen.
Kram från Moster H!
Se upp degen är för god. ni borde göra dubbel satts så ni får några kakor!!! // dom som inte fick några kakor kvar!!!
SvaraRadera